Δευτέρα 15/5, 12:00: Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Τελετών της Αρχιτεκτονικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων σάς καλεί σε Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 15 Μαΐου, ώρα 12:00, στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

Σκοπός της συνέντευξης είναι η παρουσίαση της θεματολογίας και των στόχων του συνεδρίου που διοργανώνει, το οποίο θα διεξαχθεί στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου 2017 και έχει τίτλο:

«Μητροπολιτική Περιοχή της Αττικής: Όψεις της κρίσης στην πόλη και την κατοικία και οι αρχιτέκτονες. Μεταλλαγές στις διαδικασίες χωρικής παραγωγής και σχεδιασμού».

Πρόκειται για το πρώτο επιστημονικό συνέδριο που φιλοδοξεί να εξετάσει το αποτύπωμα της κρίσης στο χώρο, στις κοινωνικές υποδομές και τις λειτουργίες της Αττικής, καθώς και στους ανθρώπους της που βιώνουν με άνισο τρόπο τις επιπτώσεις των μέτρων. Το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» μεταβάλλει ριζικά τους όρους ανάπτυξης και σχεδιασμού δημιουργώντας, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ένα νέο, τεταμένο και ασταθές περιβάλλον. Παράλληλα, η προσφυγική κρίση εισάγει μια νέα παράμετρο στην πόλη καθώς συντελείται η εγκατάσταση ενός νέου πληθυσμού, μικρού μεν αλλά με άγνωστη διάρκεια παραμονής και επομένως με ανάγκες στήριξης και ένταξης οι οποίες δεν έχουν συνυπολογιστεί στους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς.

Πέρα από την περιγραφή, την κατανόηση και την ερμηνεία των νέων φαινομένων, καλούμαστε να διατυπώσουμε είτε να αξιολογήσουμε προτάσεις για δημιουργικές παρεμβάσεις στο χώρο ώστε να αντιμετωπιστούν εκείνες οι τάσεις που καθιστούν την πόλη προβληματική και άξενη για την πλειονότητα των κατοίκων της.

Προθεσμία για κατάθεση περίληψης ανακοινώσεων για το συνέδριο είναι η 31η Μαΐου. Πληροφορίες για αυτό, καθώς και για τις θεματικές ενότητες που ενδεικτικά προτείνονται για την προσέγγιση του θέματος του συνεδρίου, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα https://atticaincrisis.com .

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s